Wat moet je weten over Neuro Linguïstisch Programmeren?

De kans is betrekkelijk groot dat je ooit in je leven al eens hebt gehoord wat Neuro Linguïstisch Programmeren is. Door de jaren heen hebben heel wat mensen moeten vaststellen hoe hun leven negatief werd beïnvloed door allerhande prikkels die men ervaarde. Wanneer er je iemand honderd keer aangeeft dat je een bepaald iets niet (goed) kan, dan is de kans ongelofelijk groot dat je dat ook gaat beginnen te geloven. Op zich hoeft het niet meteen een groot probleem te zijn om geconfronteerd te worden met negatieve prikkels. Wel wordt het een probleem wanneer deze zich gaan manifesteren. Gelukkig kan NLP op dit vlak een uitstekende oplossing bieden.

Wat is Neuro Linguïstisch Programmeren precies?

Laat ons vooral even kijken naar wat Neuro Linguïstisch Programmeren nu in de praktijk precies allemaal mogelijk maakt. Wanneer we hier dieper op ingaan kunnen we vaststellen dat er hierbij eigenlijk wordt gewerkt op drie verschillende vlakken. Het gaat hierbij concreet om:

  1. Neuro;
  2. Linguïstisch; 
  3. Programmeren;

Voor het eerste onderdeel, namelijk ‘Neuro’ geldt dat ze zich specifiek richt op ons brein. Het is algemeen bekend dat er in ons brein bepaalde patronen te onderscheiden vallen die ervoor kunnen zorgen dat we ons goed of net minder goed in ons vel voelen. Het tweede onderdeel is ‘Linguïstisch’. Het gaat hierbij om onze taal en over de manier waarop we communiceren. Door onze communicatie niet alleen voor onszelf, maar ook ten opzichte van derden te verbeteren kan er een ongelofelijk interessante meerwaarde worden gecreëerd. 

Programmeren, eigenlijk een fout gekozen term

Het derde en laatste onderdeel waarvan sprake is bij Neuro Linguïstisch Programmeren heeft te maken met het als het ware programmeren van de hersenen. Deze term is eigenlijk fout gekozen. Op het moment dat men deze term uitkoos heerste nog het vermoeden dat mensen een soort van computers waren. Ondertussen we natuurlijk wel beter. De term programmeren slaat tegenwoordig in principe vooral op het kunnen sturen van onze emoties en gevoelens. Iemand die zich beter wil voelen kan zich door het benutten van de mogelijkheden die Neuro Linguïstisch Programmeren met zich meebrengt dan ook echt beter in zijn of haar vel voelen. 

Voor wie kan Neuro Linguïstisch Programmeren interessant zijn?

Bovenstaande brengt ons natuurlijk bij de hamvraag van deze pagina. Voor wie kan het volgen van bijvoorbeeld een NLP cursus nu in de praktijk precies interessant zijn? Dat kan zo zijn voor heel wat uiteenlopende mensen. Tegenwoordig worden het merendeel van de mensen haast dagelijks geconfronteerd met vervelende, vaak pijnlijke prikkels. Deze prikkels kunnen er zomaar voor zorgen dat bepaalde negatieve gevoelens zich gaan manifesteren met alle gevolgen van dien. Door de mogelijkheden te benutten die door middel van Neuro Linguïstisch Programmeren worden aangereikt kan hier op een efficiënte manier verandering in worden gebracht. 

Heb jij dus met andere woorden ook het gevoel dat je jouw leven grotendeels laat domineren door negatieve gedachten? Wil je daar bovendien graag op een efficiënte manier verandering in brengen? Dan zal je kunnen vaststellen dat het volgen van een NLP opleiding of training voor jou absoluut een interessante meerwaarde met zich mee kan brengen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.