Professionele website laten maken: dit zijn de minimale eisen

Wil jij een professionele website laten maken? Dan ben je misschien al op zoek gegaan naar een goede webdesigner die dit voor je kan doen. Tenzij jij zelf ervaring hebt met het ontwerpen en invullen van een website, is dit een klus die je beter uitbesteedt. Een webdesigner heeft de ervaring, de kennis en de vaardigheden om een unieke site voor jou in elkaar te draaien waar je de concurrentie keihard mee aan gaat. Als jij een professionele website wilt laten maken, dan moet de specialist jou minimaal een aantal diensten aanbieden voor je investering. Let dan ook op de volgende punten, voordat je iemand aanwijst.

 

  1. Een professionele website laten maken die mobile friendly is

Alle webdesigners die nu hun diensten aanbieden, kunnen voor jou een responsive website maken. Dat is een site die ontworpen is voor de pc, maar waarbij ook andere versies worden gemaakt die specifiek bedoeld zijn bij gebruik op andere apparaten. Daarom ziet de lay-out van dezelfde website er anders uit op je mobiele telefoon dan op je computerscherm. Responsive websites zijn nodig voor SEO, maar ook voor het gebruikersgemak van je bezoekers. 

 

Mobile friendly websites gaan een stapje verder. Deze zijn ontwikkeld voor gebruik op mobiele telefoons en aan de hand van dat ontwerp worden de andere versies gemaakt. Tegenwoordig worden meer dan 50% van alle zoekopdrachten in Google bijvoorbeeld al met een mobiele telefoon uitgevoerd en dat wordt snel steeds meer. Je speelt in op het grootste gedeelte van je bezoekers door een professionele website te laten maken die mobile friendly is. Daarnaast scoor je dan hoger voor SEO, want de zoekmachines geven de pagina’s die hun klanten het beste helpen automatisch voorrang.

 

  1. Het Content Management Systeem

Een ander punt om op te letten bij het zoeken van de ontwerper waarbij je je professionele website gaat laten maken is het Content Management Systeem (CMS) dat je erbij krijgt. Dit is het besturingssysteem waarmee je zelf veranderingen maakt op je pagina’s. Zelfs al laat je het onderhoud van je website over aan een specialist, je wilt zelf gemakkelijk foutjes kunnen verbeteren, kleine updates kunnen toevoegen en prijzen kunnen aanpassen. Vraag dus naar het CMS dat je krijgt als je een professionele website gaat laten maken en vraag eventueel om een demonstratie. Gebruiksvriendelijkheid is belangrijk, zodat jij daar ook goed mee kunt werken.

 

  1. De nazorg

Een laatste belangrijke eis die je aan de webdesigner van Nowweb moet stellen is dat je de juiste nazorg ontvangt. Als je een professionele website wilt laten maken is het goed om na te denken wat je in de toekomst wilt gaan doen. Wil je deze vertalen naar het Engels, dan is het handig als je een taalmodule aangeboden krijgt. Hoe zit het met het onderhoud van je pagina’s, wil je dat ook uit kunnen besteden? Welke technische ondersteuning krijg je en welke extra diensten worden er aangeboden waar je in de toekomst mogelijk gebruik van wilt gaan maken?

 

Posted in ICT

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.