Glasvezel Rotterdam en de voordelen van internet via glasvezel

De voornaamste reden dat mensen kiezen voor glasvezel internet is de snelheid. En het moet gezegd, met glasvezel is je internetverbinding ook beduidend sneller dan wanneer je internet hebt via ADSL. Niet voor niets laten steeds meer huishoudens zich aansluiten op het netwerk, waarbij ze vaak een beroep doen op glasvezel Rotterdam. De specialist die je in de arm neemt zorgt voor de aansluiting op het netwerk en kan je bovendien bijpraten over alle voordelen die het gebruik van glasvezel biedt. 

Werkt gelijk als het versturen van een morsecode met een zaklamp

De specialisten van Glasvezel Rotterdam kunnen je vertellen dat een vezel even dun is als een haar. De glasvezel bestaat uit twee speciale soorten glas dat aan elkaar gesmolten is. Samen vormt de vezel echter een sterk geheel. Data wordt vervolgens via laserlicht door de glasvezelkabel verzonden. Daardoor lijkt de werking van glasvezel wel enigszins op het versturen van een morsecode met een zaklamp. Bij een morsecode ontstond er een serie punten en strepen door het steeds langer of korter aan- en uitschakelen van de lamp. Op die manier wordt een boodschap doorgegeven. 

Hoe sneller er aan- en uitgeschakeld wordt, hoe sneller de data verzonden wordt

Bij glasvezel is, zo kunnen de specialisten van Glasvezel Rotterdam je nog beter vertellen, de methode ongeveer hetzelfde. Nu wordt de data echter verstuurd door een laserlicht. Dat laserlicht wordt met gigantische snelheid steeds aan- en uitgeschakeld. Vervolgens is het een kwestie van hoe sneller dat aan- en uitschakelen gaat, hoe sneller de data wordt verzonden. 

Glasvezel Rotterdam sluit ook jou aan op het netwerk 

Glasvezel Rotterdam heeft het druk met het aansluiten van mensen op het netwerk. Of er bij jou al een netwerk ligt, kun je online heel gemakkelijk checken middels een postcode check. Het laten aansluiten op het netwerk door Glasvezel Rotterdam heeft nogal wat voordelen. De belangrijkste is zoals gesteld de snelheid. Glasvezel is sneller dan welk ander netwerk dan ook. Vaak heb je de keuze uit pakketten die een snelheid bieden tussen de 100 en 10.000 mbps. De gemiddelde snelheid met glasvezel ligt in elk geval veel hoger dan bij een gemiddelde ADSL verbinding.

Uploaden en downloaden gaat even snel met glasvezel

De specialisten van Glasvezel Rotterdam kunnen je ook vertellen dat het uploaden en downloaden even snel gaat als je kiest voor glasvezel. Bij een andere aansluiting is dat heel anders. Dan is de uploadsnelheid veel lager dan de downloadsnelheid. Het duurt dan dus langer om een filmpje op het internet te plaatsen dan om een filmpje te downloaden. 

Niet beslist duurder dan internet via de kabel

Waar de specialisten van Glasvezel Rotterdam je eveneens over bij zullen praten is dat je met glasvezel internet steeds stabiel internet hebt. De snelheid die beloofd wordt, krijg je ook daadwerkelijk. Zaken als bijvoorbeeld de weersomstandigheden of andere elektriciteitskabels hebben nooit invloed op de snelheid. Mooi is verder dat een abonnement op een glasvezelnetwerk niet altijd duurder hoeft te zijn dan wanneer je internet via de kabel hebt. Kijk voor meer informatie op https://www.zeeuwszakelijk.nl/.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.