Een printer leasen voor zakelijk gebruik

Wilt u een printer leasen zakelijk? Of bent u op zoek naar een printer voor op kantoor en wilt u een vast bedrag per maand hieraan uitgeven? Dan kan het leasen van een printer een goede optie voor u zijn. In dit artikel leest u wat de voordelen zijn van het leasen van een printer en welke soorten printers er te huren zijn.

 

Voordelen van het huren van een printer

Een printer is een onmisbaar apparaat op de werkvloer, iedereen maakt er wel eens gebruik van. Het hebben van een goede printer in uw bedrijf is belangrijk wanneer collega’s vaak rapporten of stukken tekst uit moeten printen, u wilt natuurlijk dat dit snel en goed gebeurt. Helaas kunnen printers af en toe erg hoge kosten met zich meebrengen. Het apparaat moet aangeschaft worden, het moet onderhouden worden en wanneer het kapot gaat moet het ook nog gerepareerd worden. 

Waarom is het leasen van een printer dan voordelig? Als u een printer huurt betaalt u een vast bedrag per maand voor de printer, dit zorgt ervoor dat er minder (onverwachts) hoge kosten bijkomen. In de huurovereenkomst wordt vaak duidelijk aangegeven waar u voor betaalt, dit omvat meestal ook onderhoud en reparaties van de printer. Als de printer defect is wordt deze door de monteurs gerepareerd zonder dat u daar extra kosten aan heeft, zo kunt u dat geld weer besteden aan andere kostenposten binnen uw bedrijf. 

 

Welke soorten printers zijn er?

In principe zijn er twee soorten printers die je kunt onderscheiden, de inkjetprinter en de laserprinter. De inkjetprinter is vooral fijn te gebruiken voor thuis, deze printer is goedkoper in de aanschaf en heeft print kwalitatief goede foto’s in kleur. Een inkjetprinter werkt met inkt dat uit de cartridges op het papier wordt gespoten, deze cartridges zijn in verhouding redelijk duur om aan te schaffen. 

De laserprinter is meer geschikt voor zakelijk gebruik omdat deze printer lange teksten snel afdrukt en omdat er grote toners worden gebruikt. De aanschafprijs van een laserprinter is overigens wat hoger dan dat van een inkjetprinter maar de toners die gebruikt worden zijn goedkoper. Een laserprinter werkt met een poeder dat op het papier wordt gesmolten, hiervoor heeft u dus geen cartridges nodig. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.