De toegevoegde waarde van een SEO specialist

Een SEO specialist maakt jouw onzichtbare pagina’s zichtbaar. Ben jij verantwoordelijk voor een website, dan vraag je jezelf misschien af waarom deze niet meer bezocht wordt. Helaas is het niet zo dat de bezoekers in de rij staan vanaf het moment dat je website gepubliceerd wordt. Vaker wel dan niet duurt het maanden en soms jaren voordat de bezoekers aan gaan trekken en je echt met je website zaken kunt gaan doen. Dat komt doordat je website nog bekendheid moet krijgen en door de zoekmachines als waardevol gezien moet worden. Door een SEO specialist in te huren, versnel je dat proces en trek je vrijwel direct meer verkeer naar je pagina’s.

 

De taken van een SEO specialist

SEO is een afkorting die staat voor Search Engine Optimisation, of zoekmachine optimalisatie in het Nederlands. Een SEO specialist is iemand die jouw pagina’s zo inricht dat de zoekmachines deze naar voren halen als een relevante zoekterm wordt ingetypt. Daar zijn honderden methoden en technieken voor die kunnen worden onderverdeeld in verschillende segmenten.

  • SEO techniek: de specialist zal eerst naar de techniek achter je website kijken. De laadsnelheid, foutmeldingen, veiligheid en de interne structuur zijn daar slechts enkele voorbeelden van. Door deze te optimaliseren draait je website op rolletjes en dat is voor de zoekmachines belangrijk.
  • SEO content: vervolgens gaat de specialist kijken naar de inhoud van je pagina’s. De teksten, foto’s, video’s, metadata, URL’s, links en alt tags zijn daar voorbeelden van. Hier wordt ook een zoekwoorden onderzoek uitgevoerd en die zoekwoorden worden per pagina strategisch verwerkt.
  • Offpage SEO: bovenstaande voorbeelden zijn allemaal onderdeel van onpage SEO methoden die op je pagina’s plaatsvinden. Daarna kan de SEO specialist zich met offpage SEO bezig houden, zoals linkbuilding, lokale SEO en sociale media.

 

Opzetten en onderhouden

Een specialist zal jouw pagina’s zo optimaliseren dat de zoekmachines deze hoger in hun resultaten plaatsen. En hoe hoger je komt, hoe meer verkeer je aantrekt. Denk zelf maar eens na over hoe vaak je naar de volgende pagina’s bladert van de zoekmachine resultaten. De SEO specialist kan dat voor je opzetten en ook onderhouden, mocht je dat willen. Onderhoud is voor het succes van SEO erg belangrijk en als je dat niet aan de specialist geeft, moet je het zelf doen. Verwatert dit, dan gaan je scores snel weer naar beneden en neemt het aantal bezoekers ook net zo hard weer af. Een SEO specialist kan een bepaalde tijd per maand aan jouw pagina’s blijven besteden om de goede resultaten in stand te houden.

 

Wat kun jij doen?

Ook jij kunt aan SEO werken en dat tegelijkertijd met de SEO specialist. Zij weten alle technische foefjes, maar jij kunt hier ook rekening mee houden bij het schrijven van je teksten en het aanpassen van je pagina’s. De zoekmachines willen hun eigen klanten zo goed mogelijk helpen. De resultaten bestaan dan ook uit de pagina’s die het gebruiksvriendelijkst zijn, die responsive zijn, die autoriteit hebben, die betrouwbaar zijn en die duidelijk zijn geschreven. En die specialist kan je vinden via DokOnline.nl!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.